Om Poiana

 
fjellv%C3%83%C2%A5k_edited.jpg

Anne Gjeitanger (Poiana Issopo) er født i Oslo, oppvokst på Høvik i Bærum og er tidligere journalist, forlags- og sjefs-redaktør i bokforlaget Oktober. 

Hun debuterte som forfatter i 2005 og har siden utgitt tilsammen 13 romaner og kanaliserte bøker.

Fra 2007 bodde hun i den spirituelle økolandsbyen Damanhur i Piemonte, Italia, og i 2017 sluttet hun seg til den norske gruppen som bygger opp Damanhur Norge. 

De siste femten årene har hun også virket som healer, terapeut og veileder, med utdannelse blant annet fra Hanne Fritzbøger i Danmark og Damanhurs skole for spirituelle healere.

Isop2.jpg

Som damanhurianer (innbygger av Føderasjonen Damanhur, Italia) kan man anta et dyrenavn en viss tid etter at man er blitt innbygger. Det å ta et nytt navn er en tradisjon som finnes i mange åndelige skoler verden over. 

Dyrenavn velges for å etablere en forbindelse med naturen - og helt spesifikt med en annen levende art som det er lett å identifisere seg med. 

Noen år etter at man har fått dyrenavnet, kan damanhurianerne også ta navn etter en plante, med samme hensikt; å fornye seg selv, forbinde seg med naturen og innta et ikke for selvhøytidelig syn på livet. 

Poiana er det italienske ordet for fuglen våk, og Issopo er urten isop.